.

Légtorna és mozgás oktatás, kreatív önkifejezés és testtudatfejlesztés gyerekeknek és felnőtteknek

A nevem Makara Éva Dóra, okleveles légtorna és csoportos fitnesz oktató vagyok, szakmámat tekintve idegenvezető. Táncos, hobbiból és szerelemből lett légtáncos, a FlowAerialDance légtánc iskola oktatója és vezetője.
Gyermekkorom óta kiemelt szerepet kapott életemben a mozgás, évekig versenyszerűen sportoltam, táncoltam csapatban és egyénileg, többféle mozgásformát kipróbáltam, kerestem azt az egyet, a nekem legmegfelelőbbet. 
Végül Írországban ismerkedtem meg a légtornával, amiben megtaláltam vegyítve mindazt, amire vágytam! 
Komoly fizikai erőnlét, folyamatos kihívás és sikerélmény, tánc, hajlékonyság és elegancia, kreatív mozdulatművészet, test és tudat összekapcsolódása, határaink feszegetése és átlépése, folyamatos fejlődési lehetőség. A légtánc számomra felszabadító, élményeket ad, segít tisztábban és más szemszögből látni a dolgokat az élet minden területén.
Hamar magas szinteket is értem el. Felléptem, tanítottam a légtáncot, dolgoztam együtt profi légtornászokkal, művészekkel. Dublinban az Aerial Cirque-nél, később a Creation Aerial- performance and aerial stúdióban oktató és társigazgató lettem. Elvégeztem a nagynevű légtornász páros, Sarah Bebe Holmes és Rain Anya Wilson (Paperdoll Militia) professzionális nemzetközi szintű Légtorna Oktatói Képzését (Born to Fly Teacher Training Course), mely program a legfontosabb oktatási és biztosítási technikák mellett nagy hangsúlyt fordít a kreatív eszközhasználatra (Vertical Theatre Method). Tapasztalataimat írországi éveim alatt partner akrobatikával és Paul Clancy Barre Workout (Pilates & Ballet Barre) óráival gazdagítottam a dublini Dance House-ban. Itthon az IWI Nemzetközi Fitnesziskolában évtizedes tapasztalatokkal rendelkező, elismert tanároktól kaptam tudást a Csoportos Fitnesz Oktató képzésemhez. Mindemellett fellépőként is tevékenykedtem, nagyszabású légtorna rendezvényeken tanultam, s jelenleg is folyamatosan képzem magamat a levegősportok, a tánc, a testkultúra és a sport egyéb területein.

Iskolámban tapasztalataim által speciálisan összeállított óratípusokkal találkozhattok. Az Aerial Silk, Aerial Hammock és Aerial Fitness oktatása mellett megtalálható a Barre Fitness, a Funkcionális Nyújtás óra, a Floordance és a Gyerek Légtorna is. Az órákhoz többnyire előképzettség nélkül bárki csatlakozhat. Az órák és terminusok felépítése, a gyakorlatsorok, a kreatív, kihívásokkal teli, saját testsúlyos feladatok fokozatosan építik az erőnlétet, így mindenki a szintjéhez mérten tud haladni, fejlődni, akár haladó akrobatikus trükkök vagy leforgások(zuhanások) elsajátításáig.
Nagy hangsúlyt kap a belső központunk megtalálása, a megfelelő légzés- és izolációs technikák elsajátítása, a biztonságos hajlékonyság és flexibilis, erős test építése, a törzs izomzat megerősítése, mely mind alapja a légtánc és egyéb mozgások esztétikus kivitelezésének. A légtorna, a barre, a nyújtás vagy épp a talajtánc mind olyan komplex mozgásforma, ami fejleszti a gyermekek és felnőttek koordinációs, testtudat és orientációs készségét, észrevétlenül hat fizikai és szellemi egészségünkre.

A FlowAerialDance mindemellett nem csak egy légtorna iskola, de időszakos bemutató előadások színtere is, ahol a légtánc igazi színpadi, vizuális és érzelmi élménnyé lesz. A résztvevők átélhetik a kreatív alkotási folyamatot és megélhetik saját belső képeiket mozdulataikon keresztül. A koreografált, színpadias elemekből összerakott légtánc előadások komoly felkészüléssel és gyakorlással járnak. Nevel, erősít, összekapcsol és egy életre szóló élményt tud adni nézőnek és fellépőnek kortól és nemtől függetlenül.

Iskolám célja egy holisztikus és átfogó mozgásművészet oktatása, annak minden érzelmi, fizikai és szellemi hozadékával, mely kihívásokat tartogat és garantáltan pozitívan hat az ember mindennapi életére. 

Várunk minden érdeklődőt folyamatos különleges órákkal, eseményekkel

 és eredeti performanszokkal! 

© 2019  - FlowAerialDance
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!